کامل ترین راهنمای انتخاب مجله مناسب برای چاپ مقاله
دسته بندی : مقاله نویسی
همان اندازه که نگارش مقاله علمی می تواند دشوار باشد، انتخاب مجله مناسب برای چاپ آن نیز سخت است.
شما باید موارد مختلفی را برای انتخاب یک ژورنال در نظر بگیرید تا نه تنها مانع رد شدن مقاله علمی خود شوید بلکه مقاله تان را در ژورنالی چاپ کنید که اعتبار و ارزش کار تحقیقاتی شما را بالاتر ببرد.
چگونه یک ژورنال برای چاپ مقاله انتخاب کنیم؟
اهداف و دامنه فعالیت ژورنال را بررسی کنید
این را به یاد داشته باشید، ارسال مقاله برای ژورنال اشتباه موجب رد شدن مقاله علمی شما می شود.
بنابراین قبل از اینکه مقاله تان را ارسال کنید چک کنید آیا موضوع مقاله شما در دامنه موضوعات ژورنال مورد نظرتان قرار میگیرد یا خیر.
این اطلاعات را می توانید در وب سایت مجله و اطلاعاتی که درباره مجله نوشته شده است پیدا کنید یا سایر مقالاتی که در مجله چاپ شده است را بررسی کنید تا ببینید اغلب شامل چه موضوعاتی بوده اند.
آیا در این ژورنال مقالاتی شبیه به مقاله شما چاپ شده است؟
پس از اینکه چند ژورنال که ممکن است به موضوع شما بخورد را پیدا کردید، کلمات کلیدی یا عنوان مقاله خود را در آن ها جستجو کنید تا ببینید پیش از شما کسی مقاله ای با چنین موضوعی ارائه کرده است یا خیر.
۳ الی ۵ مقاله ای که طی ۵ سال گذشته در این ارتباط در ژورنال چاپ شده است را پیدا کنید. بررسی کنید ببینید آیا این مقالات از نظر کیفی از مقاله شما برتر هستند یا خیر.
مثلا اگر تحقیق شما به روی ۵۰ نفر انجام گرفته و مقاله ی این مجله تحقیقی به روی ۳۰۰ نفر انجام داده است احتمال اینکه مقاله شما برای این مجله جذاب نباشد وجود دارد.
این بررسی می تواند مشخص کند آیا مقاله شما برای چاپ در این مجله قبول خواهد شد و آیا خوانندگان این مجله مقاله شما را خواهند پسندید یا خیر.
محدودیت های این ژورنال چیست؟
ارسال مقاله برای مجله ای که این نوع مقاله که شما نوشته اید را چاپ نمی کند فقط زمان شما را می گیرد و در نهایت مقاله شما رد خواهد شد.
مثلا ممکن است یک ژورنال مقالاتی که گزارشات موردی هستند را چاپ نکند، در این صورت اگر شما بهترین اطلاعات را نیز در مقاله بررسی موردی یا Case Report انجام داده باشید باز از طرف این ژورنال رد خواهید شد.
بهتر است بخش مربوط به «اطلاعاتی برای نویسندگان» یا «Information for Authors» را چک کنید تا ببینید ژورنال مد نظر شما چه محدودیت هایی دارد.
این محدودیت می تواند مربوط به تعداد لغات نیز باشد. مثلا اگر نوشته ی شما ۷۰۰۰ کلمه باشد و مجله ای فقط مقالات ۴۰۰۰ کلمه ای چاپ کند باز هم کار شما بی نتیجه خواهد ماند.
ضریب تاثیر (Impact Factor) ژورنال مورد نظرتان چیست؟
ضریب تاثیر، اعتبار یک مجله را نشان می دهد که این اعتبار را از مقالاتی که به چاپ رسانده کسب می کند.
هر چه اعتبار مقالات قدیمی تر بالاتر باشد و هنوز اطلاعات مقالات قدیمی در پژوهش های جدید مورد استفاده قرار بگیرد، ضریب تاثیر این ژورنال بالاتر است و اعتبار بیشتری دارد.
بنابراین با دانستن ضریب تاثیر یک مجله، می توانید مجلاتی که اعتبار بیشتری دارند را انتخاب کنید و با این کار به مقاله و رزومه خودتان ارزش و اعتبار بیشتری ببخشید.
زمان انتشار مجله را در نظر بگیرید
اگر می خواهید مقاله علمی شما خیلی سریع چاپ شود باید در نظر بگیرید که انتشار مجله مورد نظرتان به چه شکل است.
آیا مجله به صورت هفتگی چاپ می شود یا ماهانه. این میتواند به شما کمک کند مجله ای را انتخاب کنید که هر هفته منتشر می شود و احتمال چاپ سریع تر مقاله شما در آن وجود دارد.
علاقه ی خوانندگان مجله را دریابید
هدف شما نه تنها چاپ شدن مقاله تان در یک مجله معتبر است بلکه خواندن شدن آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
برای اینکه ببینید خوانندگان این مجله تا چه حد ممکن است به مقاله شما علاقه مند باشند به لیست «بیشترین دانلودها» (Most Downloaded) و «بیشترین ارجاع شده ها» (Most Cited) این مجله نگاه کنید.
اگر فکر می کنید مقاله شما در دامنه ی موضوعات این مقالات قرار می گیرد، می توانید اطمینان بیشتری داشته باشید که در صورت چاپ شدن، مقاله علمی شما خوانده نیز خواهد شد.
انتخاب ژورنال معتبر برای چاپ مقاله شاید در نگاه اول سخت به نظر برسد اما اگر تمام نکات گفته شده را رعایت کنید و عجله ای برای چاپ مقاله تان نداشته باشید می توانید یک مجله خوب که مناسب با موضوع مقاله شما است پیدا کنید و با این کار نه تنها احتمال رد شدن مقاله شما کاهش می یابد بلکه می توانید نسبت به خوانده شدن آن نیز اطمینان حاصل کنید.
پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید:
فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!
نوشتن دیدگاه