بیش از 10000 سازمان و آموزشگاه در جهان نتیجه آزمون آیلتس را در مدارک مورد نیاز برای اپلای کردن از شما می ­خواهند. بنابراین چه بخواهید ادامه تحصیل بدهید یا مهاجرت کرده و برای کار در کشورهای خارجی اقدام کنید حتما باید در آزمون آیلتس شرکت کنید. بنابراین نیاز است با ساختار کلی این آزمون زبان آشنا باشید.

دو نوع آزمون آیلتس وجود دارد، آزمون آیلتس آکادمیک (IELTS Academic) و آیلتس جنرال (IELTS General) که هر دو شامل چهار بخش Listening، Reading، Writing و Speaking می ­شوند که سه قسمت اول در یک روز امتحان گرفته می­شود و برای Speaking باید در روز دیگری مراجعه کنید.

 

تفاوت آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال چیست؟

معمولا برای قبولی در دانشگاه­ های کشورهای مختلف نیاز به آیلتس آکادمیک خواهید داشت چرا که این آزمون، زبان انگلیسی که شما برای یک محیط علمی و دانشگاهی نیاز دارید را می آزماید. آیلتس جنرال همانطور که از نامش پیداست موضوعات عمومی ­تری را در بر می­ گیرد و معمولا افرادی که می­ خواهند برای مهاجرت اقدام کنند به نتیجه این آزمون نیاز خواهند داشت. آیلتس جنرال زبان انگلیسی شما را در کاربرد روزمره و موقعیت­ های اجتماعی می آزماید. آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال فقط در دو بخش Writing و Reading با هم تفاوت ­هایی دارند.

 

Listening

این بخش از آزمون آیلتس 30 دقیقه زمان می­ برد و شامل چهار قسمت مختلف می ­شود که هر یک از آن­ها با لهجه­ های مختلفی بیان می ­شوند که باید سعی کنید به خوبی به آن­ها دقت کنید و پاسخ سوالاتی که در برگه از شما پرسیده می ­شود را با توجه به آنچه فهمیده ­اید بنویسید.

این سوالات، توانایی شما را در فهمیدن موضوع اصلی گفتگو، اطلاعات پراکنده و جزیی و دنبال کردن موضوعات مختلف را نشان می ­دهد. شما هر گفتگو را فقط یکبار خواهید شنید پس باید با دقت بالایی به آن گوش دهید.

قسمت اول: گفتگویی که به طور روزمره بین دو نفر صورت می­ گیرد. مثلا یک گفتگو بین دو همکار یا دو دوست.

حتما بخوانید:   چگونه زبان انگلیسی را بدون کلاس تقویت کنیم؟

قسمت دوم: یک مونولوگ که درباره یک موضوع عمومی و روزمره صحبت می­ کند. مثلا یک سخنرانی درباره امکانات یک منطقه.

قسمت سوم: گفتگو بین چند نفر ( مثلا چهار دوست ) که بیشتر موضوع علمی یا آموزشی دارد. مثلا گفتگوی دانشجویان درباره یک موضوع درسی.

قسمت چهارم: یک مونولوگ درباره یک موضوع علمی ، مثل ارائه ­ی یه مقاله یا کنفرانس در دانشگاه.

 

Reading

بخش Reading آزمون آیلتس شامل 40 سوال می ­شود و برای پاسخ دادن به آن ­ها 60 دقیقه زمان دارید. این سئوالات طوری طراحی شده­ اند که توانایی های خواندن و درک مطلب شما را بررسی کند. این توانایی ­ها شامل درک ایده­ ی کلی و اصلی مطلب، خواندن برای بدست آوردن جزییات، خواندن سریع، درک منطقی موضوع، فهمیدن نظر نویسنده متن و دلیل نگارش آن. همانطور که گفته شد این بخش در آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال متفاوت است.

 

Reading آیلتس آکادمیک

متنی که در آیلتس آکادمیک باید بخوانید شامل سه متن طولانی می­ شود که موضوعات توضیحی و واقعی، گفتمانی یا تحلیلی را در بر می گیرد. این مطالب معمولا از درون کتاب، مجله یا روزنامه استخراج شده اند. موضوعات ریدینگ آیلتس آکادمیک برای افراد غیرمتخصص در نظر گرفته شده است و طوری طراحی شده ­اند که برای تمامی افرادی که می ­خواهند وارد دانشگاه بشوند قابل فهم باشد بنابراین نگرانی بابت موضوعات تخصصی آزمون ریدینگ آیلتس آکادمیک نداشته باشید.

 

Reading آیلتس جنرال

متونی که باید در آیلتس جنرال بخوانید بیشتر از درون کتاب، مجلات عمومی، روزنامه­ ها، تبلیغات، کتابچه ­های راهنمای شرکت­ ها انتخاب شده اند. این مطالب معمولا طوری انتخاب می­ شوند که یک فرد در زندگی روزمره خود در یک محیط انگلیسی زبان با آنها برخورد می­ کند برای همین درک این مطالب برای فردی که می ­خواهد مهاجرت کند یا در یک محیط انگلیسی زبان مشغول به کار شود بسیار مهم است.

 

Writing

رایتینگ شامل دو موضوع می ­شود که سرجمع 60 دقیقه زمان برای نوشتن آن­ها خواهید داشت.

 

رایتینگ آزمون آیلتس آکادمیک

موضوعاتی که برای رایتینگ آیلتس آکادمیک انتخاب می­ شوند موضوعاتی عمومی هستند اما معمولا طوری انتخاب می­ شوند که توانایی فرد را برای تحصیل در دانشگاه را نیز بسنجد.

موضوع اول (Task1): شما یک تصویر، گراف، جدول یا دیاگرام می­ بینید که از شما خواسته می­ شود اطلاعات درون آن­ها را به طور خلاصه و به زبان خودتان توصیف کنید. این توصیف باید در 150 کلمه نوشته شود.

حتما بخوانید:   ۱۰ کتابی که عشاق زبان باید بخوانند

موضوع دوم(Task2): در این قسمت از شما می­ خواهند یک مقاله در پاسخ به یک نظریه یا مبحث خاص بنویسید. این مقاله باید 250 کلمه داشته باشد.

 

رایتینگ آزمون آیلتس جنرال

در آیلتس جنرال معمولا از شما خواسته می­ شود درباره موضوعات عمومی ­تری بنویسید.

موضوع اول(Task1): از شما خواسته می ­شود یک نامه بنویسید و موقعیتی که به آن اشاره شده را در آن ذکر کنید. این نامه می­ تواند شخصی، نیمه رسمی یا رسمی باشد. نوع نگارش در موضوع مشخص می­ شود. شما نیز باید این نامه را در 150 کلمه بنویسید.

موضوع دوم(Task2): از شما خواسته می ­شود یک مقاله درباره یک نظریه یا مبحث خاص بنویسید. این موضوع نیز همانند موضوع دوم رایتینگ آیلتس آکادمیک است اما به صورت عمومی­ تری به آن پرداخته می­ شود. این مقاله باید 250 کلمه داشته باشد.

 

Speaking

آزمون اسپیکینگ آیلتس توانایی شما را در برقراری ارتباط و مکالمه به زبان انگلیسی می سنجد. این آزمون شامل سه قسمت می­ شود و در کل بین 11 الی 14 دقیقه زمان می­برد.

قسمت اول: آزمون اسپیکینگ معمولا با سوالات عمومی درباره شخص آغاز می ­شود. موضوعاتی نظیر علاقه ­مندی­ها، محل زندگی، تحصیلات و موارد اینچنینی. در این قسمت فقط 5 دقیقه زمان برای معرفی خود خواهید داشت.

قسمت دوم: به شما موضوعی داده می­ شود و شما یک دقیقه زمان دارید تا درباره آن موضوع فکر کنید. سپس شما می ­توانید دو دقیقه درباره موضوع داده شده صحبت کنید. پس از آن از شما یک یا دو سوال درباره موضوع پرسیده می ­شود و در جملات کوتاه باید به آن­ها پاسخ بدهید.

قسمت سوم: سوالات بیشتری درباره موضوعی که در قسمت دوم آزمون به شما داده شده پرسیده می­ شود. این سوالات به شما این فرصت را می­ دهد ایده­ های جدیدتر و طولانی­ تری را بیان کنید. این بخش از آزمون 4 الی 5 دقیقه زمان می­ برد.

 

چنانچه مطلب فوق برای شما مفید بود، خوشحال می شویم آن را با دوستان و همکاران خود به اشتراک بگذارید و نظرات و تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

4.9/5 - (15 امتیاز)

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

نوشتن پایان نامه با هوش مصنوعی

سایت های هوش مصنوعی برای نوشتن پایان نامه کدامند؟ مزایا و معایب استفاده از هوش مصنوعی در نوشتن پایان نامه…

مهیب ترجمه با هوش مصنوعی

ترجمه با هوش مصنوعی رایگان چیست؟ بهترین مترجم هوش مصنوعی کدام است؟ ترجمه با هوش مصنوعی Gemini چگونه انجام می‌شود؟…

مقایسه نرم افزارهای بررسی سرقت ادبی
یکی از روش‌هایی که به افراد به‌ویژه به دانشجویان و کسانی که مقاله یا محتوای علمی تولید می‌کنند، کمک می‌نماید…

همراه ما باشید

اگر هنوز ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکرده‌اید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبال‌کننده رایت می بپیوندید.

علاوه بر به اشتراک‌گذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیف‌های ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این به‌بعد به‌صورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می‌شوند. 

فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!

اشتراک در
اطلاع از
guest

11 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ساقى
ساقى
1 سال قبل

ممنون از مطالب مفيدتون

مهدی
مهدی
3 سال قبل

مطلب خوبی بود

پریزاد
پریزاد
4 سال قبل

خیلی جامع و مختصر

ali
ali
4 سال قبل

تشکر از سایت خوبتون

فاطمه
فاطمه
4 سال قبل

مطالب خیلی خوب ،مختصر و‌ مفید بود.از شما متشکریم.

پری
پری
4 سال قبل

سلام من اولین بار هست که در این زمینه مطالعه میکنم و هیچ اطلاعاتی در این زمینه نداشتم ممنونم بابت مطالب مفیدتون