مشتریان عزیز رایت می، مشکل فنی سایت برطرف شد، ساعات پاسخ‌گویی از ساعت 9 تا 13 و 16 تا 20 می‌باشد.
جمعه 29 فروردین 9:02
نورمگز

نورمگز چیست؟

تا به حال پایگاه‌های علمی متعددی از جمله اسکوپوس، وب آو ساینس و یا پابمد را معرفی کردیم که همه آنها شامل مقالاتی بودند که به زبان انگلیسی منتشر شده‌اند. اما اگر بخواهیم به دنبال مقالات فارسی بگردیم باید به سراغ چه مجموعه‌ای برویم؟

سایت نورمگز (noormags.ir) به همین منظور روی کار آمده است. تا شما بتوانید برترین مقالات علمی را که به زبان فارسی نوشته شده به‌راحتی پیدا کنید

در واقع، در تمام دنیا پایگاه‌هایی وجود دارد که به شما در جست‌وجوی مقالات مختلف و مجلات علمی کمک می‌کند اما زمانی که پای جست‌وجو در میان آثار تولیدشده علمی داخلی باشد باید به سراغ پایگاه‌هایی مانند نورمگز برویم.

مطالعه و بررسی مقالات مختلف داخلی می‌تواند موجبات توسعه علمی در کشور را فراهم کند چون در این صورت، محققان می‌توانند با دسترسی به مقالات و آثار یکدیگر به تعاملات بیشتری دست پیدا کنند و علاوه بر آن با وجود سامانه‌ها و پایگاه‌هایی در جهت ثبت آثارشان، حقوق معنوی آنها حفظ شود. نورمگز از بانک‌های خوب مقالات ایرانی است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهید شد.

نورمگز (Noormags)، بزرگترین بانک مقالات علوم اسلامی و انسانی است که شما می­توانید در آن در میان نشریات مختلف به دنبال مقالات فارسی بگردید. این نشریات شامل نشریات علمی-پژوهشی، نشریات علمی- ترویجی، نشریات ISC، نشریات کهن و نشریات با دسترسی آزاد هستند.

پایگاه مجلات تخصصی نور (نورمگز) از مهر ماه سال ۱۳۸۴ به منظور ترویج و سهولت کار پژوهش و تولید علم راه‌اندازی و تا به امروز محیط کاربری آن با توجه به فناوری­های جدید چندین بار به روز شده است.

اگرچه در ابتدا قرار بود این پایگاه فقط در زمینه مجلات دینی مورد استفاده قرار بگیرد، اما هم استقبال کاربران و هم قابلیت‌هایی که این پایگاه داشت موجب شد تا موضوعات بیشتری در آن شکل بگیرند و ایجاد گسترده‌ترین و کامل­‌ترین آرشیو مجلات و مقالات علوم انسانی و علوم اسلامی در اینترنت به مهم­ترین هدف این پایگاه تخصصی تبدیل شود.

علاوه بر این­ها، وجود این پایگاه موجب شده است پژوهشگرانی که مقالات خود را به زبان فارسی منتشر می­کنند خیلی سریع‌­تر بتوانند به سایر مقالات در زمینه موردنظرشان دست پیدا کنند و ضمن ایجاد دسترسی عموم به دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشگران داخلی، از انجام تحقیقات تکراری هم جلوگیری می‌شود. به‌عبارت دیگر، زمانی که فردی خواهان شروع یک کار تحقیقاتی است، با مراجعه به پایگاه‌هایی مانند نورمگز می‌تواند از آثار قبلیِ کارشده در این حیطه اطلاعات کسب کند و در صورت تکراری‌بودن موضوع به سراغ آن نرود.

در حال حاضر نشریات این پایگاه در موضوعات علوم اجتماعی، حقوق، تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، زبان و ادبیات، علوم سیاسی، مدیریت، روانشناسی، علوم کتابداری و اطلاع رسانی، هنر و معماری، فلسفه و کلام، قرآن و حدیث، فقه و اصول، تریبت بدنی، ادیان، اخلاق، علوم تربیتی، حسابداری، حوزه سلامت و میان رشته‌ای ارائه می‌گردد.

حتما بخوانید:   گوگل اسکولار چیست؟ آموزش کار با Google Scholar

 

مراحل راه‌اندازی نورمگز چه بوده است؟

پایگاه نورمگز از سال ۱۳۸۲ در آستانه راه‌اندازی قرار گرفت. در این سال، تیم محققان و کارشناسان شروع به ارزیابی و بررسی امکان‌سنجی و تحلیل تاسیس این پایگاه کردند. یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۳، امورات مرتبط با طراحی و پیاده‌سازی پایگاه پیش رفت و در سال ۱۳۸۴ هم رسما مجموعه شروع به فعالیت کرد. در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۳، این مجموعه در دو نسخه مختلف ارائه شد و در اختیار کاربران قرار گرفت.

 

مزایای ارائه‌شده از سوی نورمگز چیست؟

وجود پایگاه‌هایی که بتوانید از طریق آنها به اطلاعات خوبی در زمینه مقالات موجود در کشور دست پیدا کنید، کارتان را در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی ساده‌تر می‌کند.

از مزایای پایگاه مفیدی مانند نورمگز هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه محتوای مجلات مختلف در قالب تمام‌تصویر؛
  • امکان دانلود مقالات به شکل pdf؛
  • امکان جست‌وجوی ساده و پیشرفته به شکل‌های متنوع؛
  • ارائه بانک اطلاعاتی از صاحبان آثار علمی و پژوهشی؛
  • امکان نقد مجلات و مقالات و مشاهده نقد و نظر دیگران.

 

پایگاه نورمگز برای اینکه مجلات و مقالات‌شان را در اختیار مخاطبان قرار بدهد از صاحبان مجلات و آثار اجازه می‌گیرد. در واقع، مجوزهای لازم کار در اختیار این پایگاه هست و از همین روی، حقوق معنوی پژوهش‌ها کاملا حفظ می‌شود.

کاربران می‌توانند برای استفاده شخصی خودشان از محتوای ارائه‌شده در مجله نورمگز استفاده کنند اما اگر بنا باشد که از این پژوهش‌ها به طور رسمی در مقالات‌شان به عنوان منبع یا با اهداف تجاری بهره ببرند، باید حتما حقوق معنوی و مادی اثر را رعایت کنند.

 

جست‌وجو در پایگاه نورمگز چگونه است؟

مقالات موجود در مجلات موجود در نورمگز را می­توان از این پایگاه به طور کامل با فرمت­های HTML یا PDF دریافت کرد.

وقتی وارد سایت نورمگز می­‌شوید می‌­توانید موضوع و عبارت مورد نظرتان را در فیلد مربوطه جست‌وجو کنید. علاوه بر این می­توانید انتخاب کنید این عبارت در میان مقالات، مجلات یا پدیدآوران جست‌وجو شود. پس از اعمال جست‌وجو، فهرستی از مقالات یا مجلاتی که حول محور موضوع موردنظرتان تهیه شده‌اند به ترتیب از بیشترین شباهت اسمی تا کمترین میزان شباهت به موضوع جست‌وجوشده‌تان فهرست می­شوند.

در نوار پایین هر مقاله ظاهرشده در نتایج جست‌وجو کلیدواژه‌ها، چکیده، مقالات مرتبط و پیشنهاد دیگران با توجه به موضوع مقاله یافت می‌شود. با کلیک به روی هر یک از این گزینه‌ها می‌توانید اطلاعات مربوط به آن را بیابید.

 

امکانات موتور جست‌وجوی پایگاه نورمگز به شرح زیر است:

  • جستجوی ریشه‌یابی شده:  تمام حالات مشتق‌شده از کلمه‌ای که جست‌وجو می‌کنید هم در نتایج جست‌وجو ظاهر می‌شود؛
  • رنگی کردن نتیجه جستجو: کلماتی که در جست‌وجو از آنها استفاده می‌کنید در نتایج جست‌وجو به شکل هایلایت یا همان رنگی به معرض نمایش گذاشته می‌شوند؛
  • جستجوی مترادفات: کلمات هم‌معنی واژه‌ها و عبارت‌های جست‌وجوشده هم در نتایج جست‌وجو ظاهر می‌شوند؛
  • غلط‌یاب املایی: اگر کلمه‌ای از نظر املایی و نگارش غلط جست‌وجو شود، شکل اصلاح‌شده آن به شما پیشنهاد خواهد شد؛
حتما بخوانید:   کامل‌ترین راهنمای جستجو و دانلود مقالات فارسی

 

موتور جست‌وجوی پایگاه نورمگز بسیار دقیق و سریع عمل می‌کند و نتایج هوشمندانه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

عنوان مقالات، ناقد و مجله‌ای که آن را منتشر کرده است نیز در صفحه نتایج جست‌وجو دیده می­‌شود. برای اینکه بتوانید مقالات را دانلود کرده و متن آن­ها را ببینید باید عضو سایت شوید.

علاوه بر جستجو کردن، می‌توانید مقالات را بر اساس ناشران، یا دسته‌بندی نوع مجلات ( مثلا مجلات علمی ترویجی یا مقالات علمی پژوهشی) یا با توجه به نام گردآورنده مقالات و همچنین به ترتیب حروف الفبا مشاهده کنید.

امکان جستجوی پیشرفته هم در پایگاه نورمگز وجود دارد. طبق آمار ارائه شده در سال ۹۱، این پایگاه بیش از ۷۲۵هزار عنوان مقاله از ۹۵۷ نشریه را در ۴۳هزار شماره به کاربران خود ارائه کرده است. این تعداد در فروردین سال ۹۲ به ۷۶۵هزار عنوان مقاله و در تابستان سال ۹۴ به بیش از ۹۰۰هزار مقاله افزایش یافت. پیشرفت و ارتقا این سیستم موجب شد که نورمگز بتواند در ششمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجیتال در بخش پایگاه‌های اینترنتی و با عنوان پرتال عمومی فرهنگی- معارف و فرهنگ برنده شود.

یکی از نکات مثبتی که این پایگاه علمی دارد نسخه موبایل آن است. با وجود آن به راحتی می ­توانید مقالات و مجلات مختلف را روی تبلت یا گوشی موبایل خود دانلود کنید.

امکان جست‌وجوی پیشرفته در میان مقالات و عناوین مجلات و پدیدآورندگان در نسخه موبایل نیز به همان کیفیت نسخه وب وجود دارد. در حال حاضر نسخه موبایل این برنامه فقط به روی دستگاه ­های اندروید قابل اجراست.کار کردن و جستجو در سایت نورمگز بسیار ساده است. هم سایت و هم اپلیکیشن آن بسیار سازگار با رفتار کاربران طراحی شده‌اند و در اصطلاح یوزرفرندلی (user-friendly) یا کاربردوست هستند و این امکان را برای همه فراهم می‌کنند که بتوانند خیلی سریع و بدون دردسر به مقالات علمی که به زبان فارسی منتشر شده، دسترسی پیدا کنند.

به‌طور کلی، سامانه نورمگز سامانه‌ای روبه‌رشد است و مدام ارتقا پیدا می‌کند. اگر از روزهای نخست شروع به فعالیت آن، تجربه سرزدن به پایگاه را داشته باشید، حتما می‌دانید که از نظر بصری و تجربه کاربری تغییرات بسیار مفیدی در آن رخ داده است.

 

در آخر

وجود پایگاهی که بتوان از طریق آن به مجموعه‌ای پرشمار از مجلات و مقالات در حوزه‌های تحقیقات داخلی دسترسی پیدا کرد، به تسریع فعالیت‌های پژوهشی کمک شایانی می‌کند. پایگاه نورمگز بزرگ‌ترین پایگاه اطلاعاتی مقالات نشریه‌های تخصصی است و محتوای آن به زبان‌های عربی، انگلیسی و فرانسوی و البته فارسی در اختیار عموم قرار می‌گیرد.

مرکز فعالیت این پایگاه قم است و روند توسعه آن از زمان تاسیس تاکنون چشم‌گیر به شمار می‌آید.

5/5 - (6 امتیاز)

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

نوشتن پایان نامه با هوش مصنوعی

سایت های هوش مصنوعی برای نوشتن پایان نامه کدامند؟ مزایا و معایب استفاده از هوش مصنوعی در نوشتن پایان نامه…

مهیب ترجمه با هوش مصنوعی

ترجمه با هوش مصنوعی رایگان چیست؟ بهترین مترجم هوش مصنوعی کدام است؟ ترجمه با هوش مصنوعی Gemini چگونه انجام می‌شود؟…

مقایسه نرم افزارهای بررسی سرقت ادبی
یکی از روش‌هایی که به افراد به‌ویژه به دانشجویان و کسانی که مقاله یا محتوای علمی تولید می‌کنند، کمک می‌نماید…

همراه ما باشید

اگر هنوز ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال نکرده‌اید، همین الان وارد تلگرام و اینستاگرام شوید و به جمع صدها دنبال‌کننده رایت می بپیوندید.

علاوه بر به اشتراک‌گذاشتن آخرین مطالب مفید و کاربردی سایت، تخفیف‌های ویژه و باورنکردنی ترجمه و ویرایش تخصصی، از این به‌بعد به‌صورت محدود فقط و فقط در تلگرام و اینستاگرام منتشر می‌شوند. 

فراموش نکنید این مطلب را به اشتراک بگذارید!

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها